top of page

Trainingen,
Workshops,
Zijnscirkels


 

"We are stars wrapped in skin,

the light you are seeking has always been within."

 

- Rumi

Alle trainingen en workshops zijn ervaringsgericht. Ik stimuleer je om te ervaren en te voelen en zo je eigen onderzoek te doen. We werken in een kleine groep met veel persoonlijke aandacht.

Naar praktische info

Leg je de lat (te) hoog voor jezelf? Sta je altijd maar 'AAN'? Wil je alles goed doen of misschien moet het zelfs perfect? Heb je last van zelftwijfel of moeite met 'nee' zeggen? Zit je veel in je hoofd en wil je vaker jouw eigen wijsheid volgen? In deze training ontwikkel je een houding van zelfacceptatie en zelfliefde. Je leert op een vriendelijke manier met jezelf en je gevoelens om te gaan. Trouw worden aan wat je ervaart, staat centraal. Je leert aanwezig te zijn in het NU en alles in jou te laten bestaan precies zoals het is. Deze training is een reis van je hoofd naar je hart en je gevoel. Je ontwikkelt je voelend gewaarzijn en een krijgt een ruimer bewustzijn van wie je bent. We werken met de verschillende subpersonen in jou, die het stuur (teveel) in handen hebben. We onderzoeken de stem en invloed van jouw innerlijke criticus. Leren om die te herkennen en erkennen, is een grote stap naar een vrijer en lichter leven. Wat levert het je op? - Meer zelfacceptie en innerlijke rust; - Meer mildheid naar jezelf en je omgeving; - Meer zicht op de invloed van jouw innerlijke criticus; - Meer toegang tot jouw dieper weten; - Meer vrijheid om te doen wat je écht wilt. ​Tijdens de training krijg je tools aangereikt voor persoonlijke beoefening thuis. Zo kun je het geleerde eenvoudig integrergen in je dagelijks leven.

cornflowers-g8542b7108_1920.jpg

Ben je benieuwd naar wat de combinatie van beweging en zelfonderzoek kan betekenen voor je persoonlijke ontwikkeling? In deze 3-daagse zijn bewust bewegen en dans een middel om meer contact te maken met jezelf. In de beweging kun je expressie geven aan wat je nog niet bewust wist of geen woorden voor hebt. Je laat je lichaam spreken. Door met aandacht te bewegen word je bewuster van hoe het met je is. Dans helpt om je mind te laten verstillen en het contact met je lichaam te herstellen. De uitnodiging is om steeds voelender aanwezig te zijn en op te merken wat er in jouw beweegt en wil bewegen. Hoe beweeg je van binnenuit? Hoe beweeg je als het niet 'mooi' hoeft te zijn en jouw eigen expressie de ruimte krijgt? Wat vast zit, komt los door jezelf in beweging te zetten. Je gaat je levendiger en stromender voelen. Een vast onderdeel is de danswave die langzaam opgebouwd wordt via verschillende soorten muziek. Naast dans werken we met meditatie Zijnsgeoriënteerde oefeningen. Ook zijn er deelrondes om je ervaring te verdiepen. Aandacht en adem zijn belangrijke elementen. De thema's van dit Drieluik zijn: Grounding, Strengthening en Connecting. Elke dag staat een ander thema centraal. We beginnen met aandacht te geven aan jouw fundament: je voeten, benen en bekken. Door bewust contact te maken met de aarde, werken we aan veiligheid en stevigheid. Hoe meer je gegrond bent in jezelf, hoe gemakkelijker het wordt om lastige emoties te dragen. Het tweede thema is innerlijke kracht en de wil. Het contact met je buik als voelend centrum is belangrijk om te doen wat je hart je ingeeft. De derde dag volgt het hart(gebied): de plek van liefdevol aanwezig zijn bij jezelf en in verbinding met anderen. "In order to understand the dance, one must be still. And in order to truly understand stillness, one must dance." - Rumi

dans4.jpg

Heb je zin in Zijn? Een moment voor jezelf? Elke tweede zondagochtend van de maand kun je meedoen aan een Zijnscirkel. De cirkel is een veilige plek om samen te komen en je te verbinden met anderen. In de cirkel word je uitgenodigd om op een open en authentieke manier contact te maken met jezelf en te delen wat er in je leeft. Door te spreken en te luisteren vanuit ons hart, creëren we met elkaar een veld van Zijn. De cirkel is veelal een openende en verzachtende ervaring. Waarom een Zijnscirkel? In het dagelijks leven hebben we vaak weinig tijd voor onszelf. We worden opgeslokt door werk, vrienden, gezin en andere bezigheden. De cirkel is van oudsher een symbool voor eenheid, verbinding en gelijkwaardigheid. In een Zijnscirkel kun je ervaren hoe fijn het is om iets vanuit jezelf te delen zonder dat het een gesprek wordt. De verdieping in de cirkel ontstaat doordat je begeleid wordt door mij om ook contact te maken met wat je in je lichaam ervaart en daar woorden aan te geven. De cirkel is voeding voor je ziel, een plek om jezelf te ont-moeten, dieper te ademen en thuis te komen bij jezelf. Ben je op zoek naar een veilige plek om de eenvoud en puurheid van Zijn te ervaren? Weet je welkom! Kom ook eens langs en ervaar de helende en verbindende kracht van de cirkel.

vrouwencirkel thuis.jpg

In deze 2-daagse staat het vergroten van jouw lichaamsbewustzijn centraal. In het dagelijks leven is ons denken vaak dominant. Je volle potentieel benutten vraagt daarnaast ook om contact met je hart en je buik. Voelen wat je lichaam kenbaar maakt en het verwelkomen van (alle soorten van) gevoel en emoties is hiervoor de basis. Tijdens deze dagen leer je hoe je je meer kunt afstemmen op wat er in je leeft. Leren luisteren naar wat je lichaam aan signalen geeft en de boodschap daarvan gaan verstaan, is essentieel om meer te doen van wat jij wil. Toegang tot de wijsheid van je lichaam geeft richting. En (zelf)vertrouwen. Het is onmisbaar om goed voor jezelf te zorgen en behoedt je voor bv. overspannenheid. We werken o.a. met bewust bewegen, meditatie en bewustzijnsoefeningen.

dandelion-gc4165cc4e_1920.jpg

Stilte in de stad. Loop je jezelf voorbij, voel je je continue gejaagd of heb je behoefte aan rust en bezinning? Een lang weekend werken we met aanwezigheid, aandacht, voelen, stilte en rusten in wat er is. Door alles in jezelf waar te laten zijn precies zoals het is, maak je verbinding met de eenvoud van Zijn. Je leert om aanwezig te zijn in een liefdevolle ontmoeting met jezelf. Je zult merken dat er vanuit deze plek helemaal niets anders hoeft te zijn dan hoe het is; je kunt rusten in Zijn. Het is eigenlijk heel eenvoudig...

flowers-g3410a2c9d_1920.jpg
bottom of page