top of page

Trainingen,
Workshops,
Zijnscirkels


 

"We are stars wrapped in skin,

the light you are seeking has always been within."

 

- Rumi

Alle trainingen en workshops zijn ervaringsgericht. Ik stimuleer je om je te openen voor je eigen ervaring en zo je eigen onderzoek te doen. We werken in een kleine groep met veel persoonlijke aandacht.

Naar praktische info

Ben je benieuwd naar wat de combinatie van beweging en bewustzijnsoefeningen kan betekenen voor je persoonlijke ontwikkeling? In deze korte training van 3 dagen zijn bewust bewegen en dans een middel om je te verbinden met jezelf. Door met aandacht te bewegen word je bewuster van hoe het met je is. Als je de beweging van je lichaam toestaat en ruimte geeft, zul je merken dat dit verzacht en dat je lichaam zich gaat ontspannen. De adem en de beweging zijn prachtige tools om spanningen los te laten en je eigen expressie te volgen. Je ont-moet jezelf door te bewegen met dat wat er is in jou. Het thema van dit Drieluik is 'relateren'. We onderzoeken hoe jij je verbindt of juist niet met anderen, we maken een 'deep dive' in je relaties en last but not least zul je groeien in zelfliefde. De relatie met jezelf staat centraal, want dat is een kostbaar fundament om een goede relatie te hebben met anderen. Dans helpt om je mind te laten verstillen en het contact met je lichaam te herstellen. De uitnodiging is om steeds voelender aanwezig te zijn en op te merken wat er in jouw beweegt en wil bewegen. Hoe beweeg je van binnenuit? Hoe beweeg je als het niet 'mooi' hoeft te zijn en jouw eigen expressie de ruimte krijgt? Wat vast zit, komt los door jezelf in beweging te zetten. Je gaat je levendiger en stromender voelen. Een vast onderdeel is de danswave die langzaam opgebouwd wordt via verschillende soorten muziek. Naast dans werken we met meditatie Zijnsgeoriënteerde oefeningen. Ook zijn er deelrondes om je ervaring te verdiepen. Aandacht en adem zijn belangrijke elementen. "In order to understand the dance, one must be still. And in order to truly understand stillness, one must dance." - Rumi

danser strand.jpg

Heb je zin in Zijn? Een moment voor jezelf? Landen in je lichaam en contact maken met je gevoel? Elke tweede zondagochtend van de maand en incidenteel op woensdagavond kun je meedoen aan een Zijnscirkel. De cirkel staat in het teken van vertragen, voelen en verbinden. We komen samen in een kleine groep van vrouwen (op woensdagavond mannen, vrouwen, non-binair) om te mediteren, te delen, te luisteren en te ontvangen. Soms is er ook muziek, beweging, een oefening.... Het is elke keer weer anders en altijd afgestemd op het veld. In de cirkel word je uitgenodigd om je te openen voor jezelf en te delen wat er in je leeft. Door te spreken en te luisteren vanuit ons hart, creëren we met elkaar een veld van Zijn, waarin alles van ons mens-zijn welkom is. De cirkel is een openende en verzachtende ervaring. Waarom een Zijnscirkel? In het dagelijks leven hebben we vaak weinig tijd voor onszelf. We worden opgeslokt door werk, vrienden, gezin en andere bezigheden. De cirkel is van oudsher een symbool voor eenheid, verbinding en gelijkwaardigheid. In een Zijnscirkel kun je ervaren hoe fijn het is om iets vanuit jezelf te delen zonder dat het een gesprek wordt. De verdieping in de cirkel ontstaat doordat je begeleid wordt door mij om ook contact te maken met wat je in je lichaam ervaart en daar woorden aan te geven. De cirkel is voeding voor je ziel, een plek om jezelf te ont-moeten, dieper te ademen en thuis te komen bij jezelf. Ben je op zoek naar een veilige plek om de eenvoud en puurheid van Zijn te ervaren? Weet je welkom!

vrouwencirkel thuis.jpg

Het einde van 2023 staat voor de deur en daarmee ook de beloften en het begin van een nieuw jaar. Heb je zin om de energie van een nieuw jaar uit te nodigen? Op 6 januari kun je weer deenemen aan deze retraitedag. Kom zaadjes planten en een boost geven aan de start van 2024! In deze tijd keren we als vanzelf meer naar binnen. Deze dag biedt ruimte om stil te staan en je te bezinnen op dit jaar en te mijmeren over 2024. Waar ben je dankbaar voor? Wat wil je achter je laten? En welke verlangens leven er in jou voor komend jaar? Deze retraitedag is een fijn rustpunt na de (sociale) drukte van de feestdagen. Om je verlangens te voelen en richting te vinden voor het nieuwe jaar. Of misschien heb je een bewogen jaar achter de rug en wil je goed afsluiten? Ruimte maken voor jezelf. Ruimte maken voor het nieuwe. Een dag om te verstillen en te herbronnen met ruimte om te spelen, te vieren, te verdiepen en te creëren. Aan het einde van de dag voel je je opgefrist, ervaar je meer rust en ga je weg met intenties voor het nieuwe jaar. We gebruiken diverse vormen, zoals meditatie, bewustzijnsoefeningen, dans en embodied movement om af te stemmen op de stilte in onszelf, op onze verlangens en emoties. En je gaat naar huis met een persoonlijk vision board. Heb je behoefte aan me-time? Gun jezelf deze dag om de weg naar je hart terug te vinden, nieuwe energie uit te nodigen en op te laden.

poppy-g3b0dc20be_1280.jpg

In deze 2-daagse staat het vergroten van jouw lichaamsbewustzijn centraal. In het dagelijks leven is ons denken vaak dominant. Je volle potentieel benutten vraagt daarnaast ook om contact met je hart en je buik. Voelen wat je lichaam kenbaar maakt en het verwelkomen van (alle soorten van) gevoel en emoties is hiervoor de basis. Tijdens deze dagen leer je hoe je je meer kunt afstemmen op wat er in je leeft. Leren luisteren naar wat je lichaam aan signalen geeft en de boodschap daarvan gaan verstaan, is essentieel om meer te doen van wat jij wil. Toegang tot de wijsheid van je lichaam geeft richting. En (zelf)vertrouwen. Het is onmisbaar om goed voor jezelf te zorgen en behoedt je voor bv. overspannenheid. We werken o.a. met bewust bewegen, meditatie en bewustzijnsoefeningen.

dandelion-gc4165cc4e_1920.jpg

Op weg naar Innerlijke Vrijheid - datum ntb

Leg je de lat (te) hoog voor jezelf? Sta je altijd maar 'AAN'? Wil je alles goed doen of misschien moet het zelfs perfect? Heb je last van zelftwijfel of moeite met 'nee' zeggen? Zit je veel in je hoofd en wil je vaker jouw eigen wijsheid volgen? In deze training ontwikkel je een houding van zelfacceptatie en zelfliefde. Je leert op een vriendelijke manier met jezelf en je gevoelens om te gaan. Trouw worden aan wat je ervaart, staat centraal. Je leert aanwezig te zijn in het NU en alles in jou te laten bestaan precies zoals het is. Deze training is een reis van je hoofd naar je hart en je gevoel. Je ontwikkelt je voelend gewaarzijn en een krijgt een ruimer bewustzijn van wie je bent. We werken met de verschillende subpersonen in jou, die het stuur (teveel) in handen hebben. We onderzoeken de stem en invloed van jouw innerlijke criticus. Leren om die te herkennen en erkennen, is een grote stap naar een vrijer en lichter leven. Wat levert het je op? - Meer zelfacceptie en innerlijke rust; - Meer mildheid naar jezelf en je omgeving; - Meer zicht op de invloed van jouw innerlijke criticus; - Meer toegang tot jouw dieper weten; - Meer vrijheid om te doen wat je écht wilt. ​Tijdens de training krijg je tools aangereikt voor persoonlijke beoefening thuis. Zo kun je het geleerde eenvoudig integrergen in je dagelijks leven.

cornflowers-g8542b7108_1920.jpg

Stilte in de stad. Loop je jezelf voorbij, voel je je continue gejaagd of heb je behoefte aan rust en bezinning? Een lang weekend werken we met aanwezigheid, aandacht, voelen, stilte en rusten in wat er is. Door alles in jezelf waar te laten zijn, precies zoals het is, maak je verbinding met de eenvoud van Zijn. Je leert om aanwezig te zijn in een liefdevolle ontmoeting met jezelf. Je zult merken dat er vanuit deze plek helemaal niets anders hoeft te zijn dan hoe het is; je kunt rusten in Zijn. Het is eigenlijk heel eenvoudig...

flowers-g3410a2c9d_1920.jpg
bottom of page