top of page

Trainingen
&
workshops

"We are stars wrapped in skin,

the light you are seeking has always been within." (Rumi)

Alle trainingen en workshops zijn ervaringsgericht. Ik reik minimaal theorie aan en stimuleer je vooral om te ervaren en te voelen en zo je eigen onderzoek te doen. We werken in een kleine groep met veel persoonlijke aandacht.

Training Ruimte voor Zijn

Voel je dat er meer mogelijk is in je leven? Loop je steeds tegen dezelfde lastigheden aan? In deze training verdiep je de relatie met jezelf. Ik bied oefeningen, die het contact met je lichaam en je gevoel te versterken. Je ontwikkelt meer lichaamsbewustzijn. En je wordt je bewuster van je patronen. Je krijgt praktische tools, die je ondersteunen om je leven vorm te geven, zoals het bij jouw past. Trouw worden aan jezelf en aan wat je ervaart, staat centraal. Per bijeenkomst werken we met een ander thema: 1. Aandacht: Je wordt uitgenodigd om op een open en nieuwsgierige manier contact te maken met jezelf. Je leert met aandacht aanwezig te zijn bij wat je ervaart en het te laten zijn precies zoals het is. 2. Acceptatie & zelfcompassie: Je leert op een vriendelijke manier met jezelf en je gevoelens om te gaan. 3. Ik en de ander: We onderzoeken hoe je in relatie bent met anderen en welke patronen je daarin tegenkomt. 4. Innerlijke kracht: Hoe zou het zijn om kwetsbaar te zijn en je toch krachtig te voelen? 5. Innerlijke dynamiek: In deze bijeenkomst krijg je zicht op de tegenstrijdige delen in jou. Leren die te herkennen, is een grote stap in jouw zelfbevrijding richting voluit leven. Je zult merken dat er meer keuzevrijheid ontstaat door het vrijmaken van je eigen wijsheid. ​Tijdens de training krijg je tools aangereikt voor persoonlijke beoefening thuis. Zo kun je het geleerde in je dagelijks leven integreren.

cornflowers-g8542b7108_1920.jpg

Je lichaam als innerlijk kompas

In deze 2-daagse staat het vergroten van jouw lichaamsbewustzijn centraal. In het dagelijks leven is ons denken vaak dominant. Je volle potentieel benutten vraagt daarnaast ook om contact met je hart en je buik. Voelen wat je lichaam kenbaar maakt en het verwelkomen van (alle soorten van) gevoel en emoties is hiervoor de basis. Tijdens deze dagen leer je hoe je je meer kunt afstemmen op wat er in je leeft. Leren luisteren naar wat je lichaam aan signalen geeft en de boodschap daarvan gaan verstaan, is essentieel om meer te doen van wat jij wil. Toegang tot de wijsheid van je lichaam geeft richting. En (zelf)vertrouwen. Het is onmisbaar om goed voor jezelf te zorgen en behoedt je voor bv. overspannenheid. We werken o.a. met bewust bewegen, meditatie en bewustzijnsoefeningen.

dandelion-gc4165cc4e_1920.jpg

​Weekend De Eenvoud van Zijn

Stilte in de stad. Loop je jezelf voorbij, voel je je continue gejaagd of heb je behoefte aan rust en bezinning? Een lang weekend werken we met aanwezigheid, aandacht, voelen, stilte en rusten in wat er is. Door alles in jezelf waar te laten zijn precies zoals het is, maak je verbinding met de eenvoud van Zijn. Je leert om aanwezig te zijn in een liefdevolle ontmoeting met jezelf. Je zult merken dat er vanuit deze plek helemaal niets anders hoeft te zijn dan hoe het is; je kunt rusten in Zijn. Het is eigenlijk heel eenvoudig...

flowers-g3410a2c9d_1920.jpg

Dance into Being: Stilling the mind, opening the heart

Ben je benieuwd naar wat de combinatie van beweging en zelfonderzoek kan betekenen voor je persoonlijke ontwikkeling? In deze 3-daagse zijn bewust bewegen en dans een middel om meer contact te maken met jezelf. In de beweging kun je expressie geven aan wat je nog niet bewust wist of geen woorden voor hebt. Je laat je lichaam spreken. Door met aandacht te bewegen word je bewuster van hoe het met je is. Dans helpt om je mind te laten verstillen en het contact met je lichaam te herstellen. De uitnodiging is om steeds voelender aanwezig te zijn en op te merken wat er in jouw beweegt en wil bewegen. Hoe beweeg je van binnenuit? Hoe beweeg je als het niet 'mooi' hoeft te zijn en jouw eigen expressie de ruimte krijgt? Wat vast zit, komt los door jezelf in beweging te zetten. Je gaat je levendiger en stromender voelen. Een vast onderdeel is de danswave die langzaam opgebouwd wordt via verschillende soorten muziek. We zullen naast dans, ook lichaamswerk en Zijnsgeoriënteerde oefeningen doen. Ook zijn er deelrondes om je ervaring te verdiepen. Aandacht en adem zijn belangrijke elementen. De thema's van dit Drieluik zijn: Grounding, Strengthening en Connecting. Elke dag staat een ander thema centraal. We beginnen met aandacht te geven aan jouw fundament: je voeten, benen en bekken. Door bewust contact te maken met de aarde, werken we aan veiligheid en stevigheid. Hoe meer je gegrond bent in jezelf, hoe gemakkelijker het wordt om lastige emoties te dragen. Het tweede thema is innerlijke kracht en de wil. Het contact met je buik als voelend centrum is belangrijk om te doen wat je hart je ingeeft. De derde dag volgt het hart(gebied): de plek van liefdevol aanwezig zijn bij jezelf en in verbinding met anderen. "In order to understand the dance, one must be still. And in order to truly understand stillness, one must dance." - Rumi

dans4.jpg

Zijnscirkel

Meerdere keren per maand is er een Zijnscirkel. De cirkel is een veilige plek om samen te komen en je te verbinden met anderen. In de cirkel word je uitgenodigd om op een open en authentieke manier contact te maken met jezelf en te delen wat er in je leeft. Door te spreken en te luisteren vanuit ons hart, creëren we met elkaar een veld van Zijn. De cirkel is veelal een openende en verzachtende ervaring. Waarom een Zijnscirkel? In het dagelijks leven hebben we vaak weinig tijd voor onszelf. We worden opgeslokt door werk, vrienden, gezin en andere bezigheden. De cirkel is van oudsher een symbool voor eenheid, verbinding en gelijkwaardigheid. In een Zijnscirkel kun je ervaren hoe fijn het is om iets vanuit jezelf te delen zonder dat het een gesprek wordt. De verdieping in de cirkel ontstaat doordat je begeleid wordt door mij om ook contact te maken met wat je in je lichaam ervaart en daar woorden aan te geven. De Zijnscirkels zijn in een huiselijke omgeving met maximaal 5 personen. Kom ook eens langs en ervaar de helende en verbindende kracht van de cirkel.

zandcirkel_edited.jpg
bottom of page