top of page

"Ik vond het heel fijn de Zijnscirkel. Hele fijne energie die jij neerzet. Ik wist vantevoren niet wat te verwachten. Had alleen behoefte aan samen zijn met vrouwen en moment van rust. Bijzonder wat er los kwam en hoed mijn lijf de dingen ook aangeeft. Heel mooi hoe jij daar de ruimte voor creëert en geeft. Heb fijne dagen daarna gehad met en bij mijn vriend waarin ik ook meer veiligheid heb ervaren en op bepaalde aspecten meer in overgave kon gaan. Dankjewel!" (Jantien, deelnemer Zijnscirkel)

Ervaringsverhalen

Over de training 'Groeien in Zelfvertrouwen en Innerlijke kracht' door Femke

 

Afgelopen jaar heb ik deelgenomen aan de training 'Groeien in Zelfvertrouwen en Innerlijke kracht'. Ik vond het best spannend om mezelf open en kwetsbaar op te stellen. Gelijk al op de eerste dag heb ik veel warmte, steun en vertrouwen vanuit de trainers en de groep ontvangen. Hierdoor durfde ik mezelf steeds meer te laten zien en kon ik vanuit mijn kern contact maken. Met mezelf en met de andere in de groep.

De training heeft mij geholpen om dingen waar ik tegenaan loop inzichtelijk te krijgen. En ik besefte dat ik niet de enige ben die soms worstelt met dingen. Het delen van verhalen en ervaringen helpt hier enorm bij!

De verschillende oefeningen die in de training aangereikt worden, hebben mij geholpen om ook thuis mezelf te kunnen ondersteunen. Hierdoor heb ik bijvoorbeeld een beter beeld gekregen van wanneer mijn innerlijke criticus actief wordt en ben ik nu in staat om me hier niet geheel door te laten overnemen.

Het allerbelangrijkste voor mij is dat ik de kracht en commitment in mezelf heb gevonden om er voor mezelf te zijn en mezelf het vertrouwen geven dat ik helemaal oké ben. In plaats van deze bevestiging bij anderen te zoeken. 

Naast deze training volg ik ook een coachtraject bij Rianne. Haar warmte, humor, inhoudelijke kennis en vooral het contact maken met mezelf hebben mij enorm geholpen. Dat ik daar mijn kracht uit kan putten, daar ben ik haar heel dankbaar voor.

Over de 'Retraite Zijnsoriëntatie en Dans' door Irma Schijf

Ik vond het heel spannend, want het is zo moeilijk inschatten hoe een retraite je gaat raken. Wat mij hielp waren de stilte momenten bij onder andere de aankomst en de ochtenden tot 10:00 uur. Dat zijn voor mij de momenten dat ik vanuit mijn isolement een groep betreed en daar voel ik mij altijd heel ongemakkelijk bij. Door niets te hoeven zeggen en er alleen te hoeven zijn, was dat een stuk aangenamer voor mij.

Ik werd onverwachts getroffen door een verdriet waarvan ik niet wist dat het er nog zat. Het was iets van 18 jaar geleden. Mijn heling was tot op heden altijd gericht geweest op de oorzaak van het verdriet (boosheid). Maar nu zat ik op het verdriet zelf en kon ik bij de pijn zonder boosheid te voelen. Bijzonder hoe je je daarna lichter kunt voelen. 

Mijn gereserveerdheid zat mij enorm in de weg om mij te kunnen uiten in de dans. De eerste twee dagen zat ik in mijzelf gekeerd. Ik danste alleen en ingehouden. Van binnen wilde ik zo graag plezier maken. Er zat een barrière tussen. Onzekerheid of ik wel kon dansen en onzekerheid over hoe de groep zou reageren als ik los zou gaan.

Meerdere malen heb ik tijdens de retraite mijn koffers willen pakken en naar huis willen gaan. Ik kon een hekel aan mijzelf hebben, omdat ik niet kon genieten, zoals andere dat wel deden tijdens het dansen. Dat was zo confronterend. De derde dag durfde ik en pakte ik mijn ruimte. Het was zo leuk om te ervaren hoe de groep reageerde en mee danste. Hoe ik contact met hen maakte en hoe zij mij omarmden. Het heeft mij enorm geëmotioneerd en hoop gegeven, dat ik dit stukje van mijzelf volledig terug kan gaan vinden. Dit was wat ik kwijt was, maar hoort wel bij mijn essentie. Deze ervaring had ik nodig en draagt in alle opzichten bij aan mijn persoonlijke ontwikkeling.

Heel eerlijk: ik had eigenlijk geen zin in de retraite. Geen zin in een worsteling met mijzelf. Maar nu kijk ik met heel veel dankbaarheid terug, want het heeft mij veel gebracht. De retraite heeft me mijn vrijheid laten terugvinden.

Over het Drieluik 'Grounding, Strengthening & Connecting' door Thea Bijlsma

 

Ik krijg regelmatig de nieuwsbrief van Centrum Zijnsoriëntatie en daar stond in: NIEUW Dans Drieluik door Rianne Fischer. Ik dacht: Yes, ga ik doen, puur intuïtief!  Niet wetende dat het me zoveel zou brengen! 

Rianne kende ik niet, maar toen ik haar ontmoette had ik het gevoel van warm thuiskomen. Je mag bij haar je kwetsbaarheid en verdriet tonen en wordt in onvoorwaardelijke liefde geaccepteerd, precies zoals het op dat moment is. Rianne is zeer professioneel in haar aanpak en ziet precies waar zij aanwezig moet zijn op een bepaald moment. Wat zich aankondigt wordt onmiddellijk opgepikt door Rianne en haar begeleiders en daar wordt je in ondersteund.
Het was voor mij een bijzondere ervaring en heeft mij veel gebracht om in zo'n liefdevolle kring met vrouwen te zijn! De herinnering voelt als sisterhood, zacht en waardevol. Ik zou zoveel mensen zo'n mooie helende dans gunnen!

Dankjewel lieve Rianne voor je mooie liefdevolle begeleiding en benadering. Het Dans Drieluik staat in mijn geheugen gegrift en was een cadeau voor mijzelf.

bottom of page