top of page

Over mij

"Levenskunst is doende zijn,

Met alledaagse dingen

En dan je ziel

daar tussendoor

Zijn reislied horen zingen"

 

- Willy Perizonius

IMG_6612_edited_edited_edited_edited.jpg

Ik ben Rianne Fischer.

Ik geloof in het versterken van de verbinding tussen lichaam en geest als weg naar meer vrijheid en voluit leven. In mijn begeleiding werk ik vanuit de visie van Zijnsoriëntatie, een vorm van non-duale coaching met een westerse psychologische en een boeddhistische invalshoek, waarbij er aandacht is voor lichaam én geest, je egostructuur én je vrije aard.  

 

Ik was een nieuwsgierig en onderzoekend kind. En op jonge leeftijd op zoek naar betekenis en zin(geving). Door mijn gevoeligheid had ik moeite om mijn plek te vinden in deze wereld. Ik voelde vanalles in mezelf wat ik niet thuis kon brengen. Hoe kon het dat ik dingen (aan)voelde en wist, maar dat anderen dat niet leken op te merken of het ontkenden? Ik stelde vragen waar geen antwoord op was. Er ontstond een drang om mezelf en de wereld te begrijpen. 

 

Dat bracht me vroeg in mijn leven op het pad van persoonlijke ontwikkeling. Ik heb daarin verschillende richtingen verkend, zoals energie - en ademwerk, NLP, (emotioneel) lichaamswerk, (zen)meditatie, familieopstellingen en diverse embodiment practices. In 2016 kwam ik in aanraking met Zijnsoriëntatie. Die visie en methodiek bracht me wederom op het pad van de mooie combinatie tussen West en Oost. Het is een manier van begeleiden die niks uitsluit en zowel aards en nuchter is als diepgaand. 

Zijnsoriëntatie en vrije dans (verschillende vormen van conscious en embodied movement) betekenen veel voor mij; het zijn prachtige vormen om het contact met mijn lichaam te versterken. Beide bieden me een liefdevolle ingang voor bewustwording en bewuster leven. Een leven met bezieling, innerlijke rust en belichaamde spiritualiteit.  

Daarnaast is het leven zelf mijn grootste leerschool; het daagt me uit en vraagt mij steeds weer om te vertrouwen. Het maakt mijn beoefening in overgave en zelfcompassie levend. Het leven nodigt me uit tot een continue beweging, in mijn binnen - en buitenwereld. Ondanks een aantal ingrijpende levensgebeurtenissen – en misschien wel dankzij – voel ik veel dankbaarheid voor het leven en dat wat er is. Alles wat ik tegen kom in mijn leven, beschouw ik als ingang om de diepte in mezelf te onderzoeken en te ervaren.

Eind 2018 besloot ik om voor mezelf te beginnen. De roep in mij om te doen wat ertoe doet, werd steeds luider. Het verlangen om verschil te maken met mijn unieke kwaliteiten en de behoefte aan de vrijheid van het ondernemerschap, heb ik gevolgd. Ik ben mijn eigen praktijk gestart in Amsterdam. Ik bied individuele begeleiding en trainingen voor mensen met klachten als angst, somberheid, weinig zelfvertrouwen, gevoelens van overspannenheid of eenzaamheid, relatieproblematiek. Onderliggend spelen vaak hooggevoeligheid, trauma of levensvragen. Ook werk ik sinds enkele jaren als freelance trainer & coach voor Centrum voor Zijn en geef ik opleidingen, workshops en retraites.

Daarnaast begeleid ik team - en leiderschapsontwikkeling binnen organisaties als freelancer. Sinds 2009 coach ik leidinggevenden in hun communicatie en relatie met medewerkers.

Een bijdrage leveren aan groei en ontwikkeling van mensen, teams en organisaties: dat is wat ik het liefste doe. Voor meer zin en betekenisvol leven en (samen)werken. 

Ontmoeting, dialoog, ruimte en beweging zijn sleutelwoorden in alles wat ik doe. Ik ben als coach aangesloten bij NOBCO en StiR.

Ik ben opgeleid tot Psycholoog en Zijnsgeoriënteerd coach/therapeut en trainer. Ik heb een grote liefde voor persoonlijke groei. Ik volg daartoe regelmatig nascholing en supervisie om mijn vakvrouwschap te voeden. Ook ben ik student aan de Ridhwan School van Almaas.

Cliënten omschrijven mij als empathisch, doortastend, spiritueel én aards. Mijn betrokkenheid wordt ervaren als liefdevol en nabij. Als trainer en begeleider begeleid ik je met helderheid, intuïtieve kracht en humor op jouw pad naar meer vrijheid en lichter leven. 

Ben je benieuwd ervaringen van anderen? Je kunt hier meer lezen.

Meer over mijn achtergrond

Tijdens mijn middelbare schooltijd ging ik op zoek in de wereld van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Zo'n 17 jaar geleden is daar mijn interesse in de lichaamsgerichte benadering bijgekomen. Ik heb hele diverse trainingen en opleidingen gevolgd, waaronder: * Zelfrealisatie - Centrum voor geestelijke ontwikkeling en bewustwording * NLP - Andromeda Academy * De bewegingen van de ziel - Phoenix Opleidingen * Emotioneel Lichaamswerk - Venwoude * Zenmeditatie * Intuïtieve ontwikkeling - Centrum voor Leven en Intuïtie * Rebalancing School voor Lichaamswerk en Bewustzijn * Social Presencing Theater - Presencing Institute (Theory U) * Leadership Embodiment Training  * Tantra - Awaken as Love & Centrum voor Tantra * Ademwerk - Holos Academie * Diverse meerdaagse workshops Vijf Ritmes en Open Floor * Coach/therapeut & Trainer Zijnsoriëntatie - Centrum Zijnsoriëntatie & Dharma School * Psychologie - UvA ​Voor mijn werk in organisaties op het gebied van verandering, team - en leiderschapsontwikkeling volgde ik onder andere: * Essentials in Consulting & Change - SIOO * Leergang Teamcoaching - Teamchange * Deep Democracy L1 t/m 3 - Human Dimensions * Zinvol werken - Buro Waai * Bezieling laten werken - Hans Wopereis

logo-nobco-affiliated-with-emcc-rgb.png
STIR_LOGO_BM_ROZE.jpg
bottom of page