top of page
welkom

"Bestaan is een feit, leven een kunst"                            - Sri Sri Ravi Shankar

Ruimte voor Zijn

Plek voor persoonlijke groei en lichter leven

Heb je het regelmatig veel te druk? Heb je behoefte aan meer rust?

Ervaar je een sluimerend gevoel van onvrede?   

Loop je in contacten met anderen steeds tegen dezelfde dingen aan?

Heb je het idee dat je het nooit goed genoeg doet?

Herken je dit? Ik nodig je uit om mee te gaan op het pad naar binnen.

Het pad naar het meest kostbare in jou.

Ruimte voor Zijn is een plek voor persoonlijke groei en lichter leven. En biedt:      

      Ruimte om te verstillen en te vertragen.

      Ruimte om met meer helderheid te gaan zien en voelen.

      Ruimte om de fluisteringen van je ziel te gaan verstaan.

      Ruimte om jezelf te ont-moeten.

      Ruimte voor jouw levendigheid en unieke expressie.

​Lichaamsgericht

Als je behoefte hebt aan meer ontspanning en je je gelukkiger wilt voelen, kan je er niet omheen dat je gaat luisteren naar jezelf. En dat begint bij je lichaam. Voelen wat er gebeurt in je lijf vraagt vertragen en je aandacht naar binnen keren.

We zijn zo gewend om alles met ons hoofd te benaderen. Misschien herken je dat? Het brengt veel, maar daar zit niet altijd het antwoord. 

Met het ontwikkelen van meer lichaamsbewustzijn, ontstaat er een andere innerlijke dialoog. Eén die rijker is dan alleen de boodschappen, die je kent vanuit je hoofd. Je leert je lichaam weer te benutten als informatie - en hulpbron.

Wil je dit leren? En de relatie met je lichaam herstellen? Wil je meer gaan voelen? Door je lichaam te gaan beschouwen als bron van informatie, wordt het gemakkelijker om te doen wat klopt voor jou. Je intuïtie wordt helderder. En je loopt minder risico om opgebrand te raken en fysieke klachten te ontwikkelen.

 

bulletpoint_feloker.png
bulletpoint_feloker.png
bulletpoint_feloker.png
bulletpoint_feloker.png
bulletpoint_feloker.png

Hoe werk ik?

In mijn begeleiding maak ik gebruik van meditatie, lichaamswerk, dans en bewustzijnsoefeningen in 2- of 3-tallen. Ik werk vanuit de visie van Zijnsoriëntatie. Dit is een filosofie en begeleidingsvorm, die Tibetaans boeddhisme en westerse psychologische inzichten combineert. 

Het lichaam is in het Zijnswerk belangrijk. Het is de ingang naar een meer voelend bestaan. Door met aandacht aanwezig te zijn bij wat er in je lichaam voelbaar is, leer je de boodschappen hiervan beter te verstaan. Lees hieronder meer over de pijlers van Zijnsoriëntatie.

Wat brengt dit je?

Je gaat ervaren dat je een completer mens wordt als je alles - gedachten en gevoelens - in jezelf kunt laten bestaan precies zoals het is. Je krijgt zicht op welke patronen je ervan weerhouden om tot bloei te komen en je creëert meer balans tussen hoofd, hart en buik. Zo ontwikkel je je innerlijke kompas en krijg je meer persoonlijk leiderschap over je leven. Ik ondersteun je om ruimte te maken voor je gevoel, in je lijf en in je gedachten. Je gaat je vrijer voelen om je leven te leven zoals dat klopt voor jou.

Voor wie?

Voor iedereen: jong en oud(er), met een specifiek thema of gewoon nieuwsgierig, startend op het pad van bewustzijnsontwikkeling of gevorderd. Je bent welkom met jouw vraag of thema. Ook als je zelf coach/therapeut bent of al veel aan persoonlijke ontwikkeling hebt gedaan; je zult merken dat deze manier van werken andere inzichten en nieuwe (gevoels)ervaringen biedt.

Wil je meer lezen over mijn werkwijze en Zijnsoriëntatie? Het fundamentele uitgangspunt van Zijnsoriëntatie is dat je in essentie goedheid en kostbaarheid bent. Door gebeurtenissen in je leven ontwikkel je patronen om je weg te vinden in het leven. Je ego en persoonlijkheid vormen zich en er komen sluiers van ideeën en gedachten over je essentie heen te liggen. Met als gevolg dat je het contact verliest met je ware aard en kwaliteiten zoals gevoeligheid, lichtheid, openheid en (levens)energie. In mijn begeleiding stimuleer ik je om je dit her-inneren. Om de sluiers op te tillen en te ont-dekken dat je in essentie zoveel meer bent dan je verhaal en je ideeën over wie je bent of zou moeten zijn. ​Mijn aanbod is gebaseerd op een aantal pijlers:  1. Het ontwikkelen van zelfcompassie en mildheid voor wie je bent (geworden); 2. Het ontwikkelen van een helder gewaarzijn en aandacht voor wat er in je leeft; 3. Je leert om het contact met je lichaam te versterken; 4. Het ont-dekken en doorzien van je innerlijke dynamiek; 5. Het ontwikkelen van een balans tussen voelen en denken; 6. Je leert contact te maken met een diepere laag in jezelf. Deze Zijnsgrond is vol van goedheid, liefde, rust en ruimte. En is altijd beschikbaar voor jou.​ Deze bron van Zijn aanboren, maakt het leven eenvoudiger en rijker.

 

​Is je interesse gewekt?

Ik ontmoet je graag in een training, workshop of Zijnscirkel.

Je bent ook van harte welkom voor individuele begeleiding.

Welkom in de Ruimte voor Zijn. 

​​​​​​'Aandacht voor wat is, geeft zicht op wat kan zijn'

bottom of page