Ons aanbod

Training Ruimte voor Zijn

Wil je meer uit het leven halen? In deze training verdiep je het contact met jezelf. Je wordt je meer bewust van je patronen. En je krijgt tools om je leven vorm te geven zoals je dat graag wil. 

In deze training van zes bijeenkomsten staat steeds een ander thema centraal:

  • Aandacht: We nodigen je uit om op een open en nieuwsgierige manier contact te maken met jezelf. Je leert met meer aandacht te zijn bij wat je ervaart.

  • Acceptatie & compassie: Je leert op een vriendelijke manier met jezelf en je gevoelens om te gaan.

  • Kracht: Hoe zou het zijn om kwetsbaar te zijn en je toch krachtig te voelen?

  • Ik en de ander: We onderzoeken hoe je in contact bent met anderen en welke patronen je daarin tegenkomt.

  • Motivatie: Wat motiveert jou en waarom eigenlijk?

  • Invloed: Hoe wend jij je invloed aan om dat te bereiken wat je wilt en waar laat je je invloed los?

Tijdens de training reiken we ook suggesties aan voor persoonlijke beoefening thuis. Zo kun je het geleerde in je dagelijks leven integreren.

cornflowers-g8542b7108_1920.jpg

Uit je hoofd, in je lijf

Op deze dag staat het vergroten van jouw lichaamsbewustzijn centraal. In ons dagelijks leven is ons denken vaak dominant. Je volle potentieel benutten, vraagt daarnaast ook contact met je hart en je buik. Voelen wat je lichaam kenbaar maakt en het verwelkomen van gevoelens en emoties is de basis van ons werk.

In deze workshop leer je hoe je je meer kunt afstemmen op wat er in je leeft. Hiernaar luisteren en daar woorden aan geven, is bevrijdend. Meer toegang tot de wijsheid van je lichaam geeft richting, rust en kracht.

parachutes-85606_1280_edited.jpg

​Weekend De Eenvoud van Zijn

​Stilte in de stad. Loop je jezelf voorbij, voel je je gestresst of heb je de behoefte om je te bezinnen? Een lang weekend werken we met aanwezigheid, aandacht, stilte en rusten in wat er is. Door alles in jezelf waar te laten zijn precies zoals het is, maak je verbinding met de eenvoud van Zijn. Je leert om aanwezig te zijn in een liefdevolle ontmoeting met jezelf.

Je zult merken dat er vanuit deze plek helemaal niets anders hoeft te zijn dan hoe het is; je kunt rusten in Zijn. Het is eigenlijk heel eenvoudig….

flowers-g3410a2c9d_1920.jpg

Dance into Being

Houd je van dansen? Ben je benieuwd naar de combinatie van beweging en persoonlijke ontwikkeling?


Dansen helpt je om uit je hoofd te komen en te landen in je lichaam. Door je lichaam met aandacht in beweging te zetten  word je je vaak bewust(er) van wat er leeft in jou. Dansen wordt daarmee een meditatie in beweging. Dansen versterkt de verbinding met jezelf en je levensenergie komt meer beschikbaar.

Een vast onderdeel is de danswave die langzaam wordt opgebouwd via verschillende soorten muziek. We gebruiken naast dans ook lichaamswerk en Zijnsgeoriënteerde oefeningen. Ook zijn er deelrondes om je ervaring te verdiepen.

 

De thema's van dit drieluik zijn: Grounding, Strengthening en Connecting. Elke dag staat een thema centraal. We beginnen met aandacht geven aan jouw fundament, m.n. je benen en je bekken. Je gaat voelen dat je gedragen wordt door de aarde en er ontstaat een gevoel van stevigheid en helderheid. Het tweede thema is kracht en jouw wil, waarbij we ons richten op het buikgebied. De derde dag volgt het hart(gebied), de plek van liefdevol aanwezig zijn in contact met jezelf en in verbinding met anderen.

dans4.jpg

Zijnscirkel

​​​​Meerdere keren per maand organiseren we een Zijnscirkel. Een veilige plek om samen te komen en je te verbinden met anderen. In de cirkel leer je op een open, liefdevolle en authentieke manier contact te maken met dat wat er in je leeft. Door te spreken en te luisteren vanuit je hart creëren we met elkaar een veld van Zijn. De Zijnscirkels zijn in een huiselijke omgeving met maximaal 4 personen (i.v.m. corona).

Waarom een Zijnscirkel:

In het dagelijks leven hebben we vaak weinig tijd voor onszelf. We worden opgeslokt door werk, gezin, vrienden en andere bezigheden. De cirkel is van oudsher een symbool voor eenheid, verbinding en gelijkwaardigheid. In een Zijnscirkel kun je ervaren hoe fijn het is om iets van jezelf in te brengen, zonder dat het een gesprek wordt. De verdieping in de cirkel ontstaat doordat de begeleider je uitnodigt om contact te maken met je lichaam en daar woorden aan te geven.

 

Kom ook eens langs en ervaar de helende en verbindende kracht van de cirkel.

Voertaal Nederlands/Engels

zandcirkel_edited.jpg